איך מוצאים לוגו בחינם? הנה מדריך מעודכן שיקח אתכם לשם

אם הגעתם לכאן כנראה שאתם מחפשים לוגו חדש לעסק שלכם או לרעיון שיש לכם בראש, ואתם רוצים לוגו בחינם וללא עלות. אז הגעתם למקום הנכון חברים – המדריך למטה 🙂

פרוייקטים אחרונים שלנו (בתשלום כמובן)

הלוגו של קופי האוס
הלוגו של אהרונסון בינוי ערים
הלוגו של פפרוני פיצה
הנסיכה לוגו
סנדרה לוגו
הלוגו של דיג'יי ניסו
לוגו הסטייק הראשון
לוגו יעד חדש

קודם כל, למרות שאני בעלים של עסק לעיצוב גרפי ומיתוג עסקי, והאינטרס הישיר שלי הוא למכור לכם את השירותים שלי, אני דווקא לחלוטין חושב שיש מקום גם לאנשים שמחפשים לוגו בחינם. לכל אחד יש את הסיבות שלו: יכול להיות שעוד אין לכם עסק והכל ברמת הרעיון, ואתם לא בטוחים לגבי ההיתכנות העסקית של הרעיון שלכם ולכן ממש לא בא לכם להתחיל לבזבז כספים מיותרים עבור מיתוג עסקי שלעסק שלא בטוח יצא לפועל.

סיבה נוספת היא שאתם עסקים קטנים מאוד בתחילת דרכם, וגם כאן – אין לכם את התקציב והלגיטימציה להוציא כספים על שירותי עיצוב.

אז קודם כל, הכל מקובל לגמרי. אני חושב שאדם שלא מעוניין להוציא כסף על שירות מסוים, אין סיבה לרדוף אחריו. ואפילו יותר מזה, החלטתי להרים את הכפפה עבורכם ולסקור בפניכם את הפלטפורמות המובילות שמסוגלות לעצב לכם לוגו מעוצב אישית ומקצועי, ממש בחינם.

אז מוכנים? יוצאים לדרך.

השלב ראשון – המסלול לעצלנים

Freelogodesign.org

פלטפורמת אונליין חינמית וחמודה שמסוגלת לייצר לך לוגו בחינם ומותאם אישית בעזרת שאלון קצר ומספר שלבים פשוטים. בשלב הראשון מזינים את עולם התוכן של העסק ואת שם העסק. לאחר מכן מקבלים מספר די גדול של עיצובים פוטנציאליים שמהם תוכלו לבחור את האהוב עליכם. לאחר מכן תועברו למסך שבו תוכלו לערוך את הלוגו שלכם. להגדיל או להקטין את הפונט, להוסיף אייקון וכו'.

כשתלחצו על כפתור השמירה תועברו למסך הסיום שבו תוכלו להוריד את הלוגו החדש שלכם, ממש בחינם. ייאי.

יתרונות:

  • למעט שאלות קלילות על מהות העסק, התהליך קורה כמעט באופן אוטומטי ולכן הוא נוח מאוד ומאפשר ליצור לוגו במהירות ובקלות.

חסרונות:

  • הלוגו שאתם מקבלים הוא קובץ תמונה קטן מאוד בעל איכות בינונית (200 על 200 פיקסל). תוכלו להשתמש בו כאייקון לרשתות חברתיות ותמונות פרופיל לדיגיטל, אך אם תרצו לקחת את הלוגו שלב אחד קדימה לחומרי מיתוג ופרינט – תצטרכו לרכוש את חבילת הפרימיום שלהם ב39 דולר, או את החבילה המורחבת יותר ב129 דולר.
  • אין להם פונטים עבריים ותמיכה בעברית, שזה קצת באסה לנו.

Hatchful

פלטפורמה חינמית נוספת מבית שופיפיי שמייצרת לוגו בדרך מעט שונה מהדוגמא הקודמת: ישנו שאלון קצר שמזין את האלגוריתם של הפלטפורמה הזו על מנת להתאים לכם את עולם התוכן והקו העיצובי שמתאים לעסק שלכם. לאחר שסיימתם השאלון אתם מקבלים מספר אופציות ללוגו מעוצב עם שם העסק שלכם ושם תוכלו לבחור בחינם את האהוב עליכם.

יתרונות:

  • אמנם הוא מעט יותר ארוך מהדוגמא הקודמת, אך גם כאן התהליך הוא קצר מאוד, קורה כמעט באופן אוטומטי, ונדמה אפילו שהוא טיפה יותר ממוקד ולא מתפזר.

החסרונות:

  • כמו בדוגמא הראשונה, גם כאן הגרסה החינמית נותנת מספר מוגבל של פריטים. אמנם כאן ניתן לקבל את הלוגו במספר רזולוציות (לטובת רשתות חברתיות שונות) אך אם תרצו קבצי וקטור פתוחים וקבצי מקור, לא תוכלו לקבל.
  • מכיוון שמדובר על פלטפורמה שאינה ישראלית, אז גם כאן, היא אינה תומכת בעברית וללא פונטים בעברית.
Screenshot from hatchful
צילום מסך שלי מתוך הממשק של Hatchful

שלב שני: תוכנות עיצוב אונליין – פתרון קליל עם תוצאות מצוינות

Canva

לאנשים חסרי רקע בעיצוב גרפי ושליטה בתוכנות גרפיות קאנבה היא כמו אולר שוויצרי. באמצעות ממשק פשוט וכיפי היא מסוגלת לעצב באנרים, קאברים לפייסבוק, ברושורים, פוסטרים ועוד. באשר לעשיית לוגו בחינם, ישנו מאגר גדול של פונטים וצורות שאיתו אפשר לייצר לוגו ממש לבד, אך לא מדובר על פלטפורמות מובנות שמייצרות עבורך את הלוגו כמו הדוגמאות הקודמות שנתתי.

אם בא לכם להכנס לעולם הזה של עיצוב תקשורת חזותית ועיצוב גרפי וטיפה "ללכלך" את הידיים עבור העסק שלכם, קאנבה יכולה להיות אחלה פתרון עבורכם.

יתרונות:

  • תוכנה חינמית שמאפשרת לך ממש לעצב חומרים גרפים הלכה למעשה, ללא צורך בלימוד אינטנסיבי וארוך של תוכנה מקצועית, ולהגיע לתוצאות פשוט מעולות.
  • ממשק כיפי ולא מתוחכם.

החסרונות:

  • אז כמו שאמרנו, מדובר כאן על פלטרפומה שבה אתם צריכים לקחת חלק פעיל בעיצוב הלוגו, וממש לעשות זאת בעצמכם. היא לא מובנית כמו שאר האתרים החינמיים, ולא קורית אוטומטית, ולכן אם אתם רוצים פשוט לקבל לוגו וזהו – אז זה לא הפתרון.
  • כמו בקודמות, לא ניתן לייצא קבצים באיכות גבוהה, קבצי מקור, או קבצים שקופים ללא שדרוג בתשלום.
  • גם כאן, כמו בקודמים, אין לנו פונטים בעברית ולכן אין תמיכה ללוגואים כאלה.

Easil

אלטרנטיבה נוספת לקאנבה שמצאתי שנראית גם היא ממש ידידותית וכיפית. מודה שלא ממש צללתי לתוך הפיצ'רים של התוכנה, אלא רק שיחקתי עם הממשק באופן כללי ומצאתי אותו מאוד דומה. מאמין שאפשר לייצר את אותם דברים ולהגיע לאותן מטרות כמו עם קאנבה, ולכן גם מבחינת החסרונות מדובר על פחות או יותר אותם חסרונות. מציע שתבדקו את שתי הפלטפורמות ותחליטו מה מתאים עבורכם.

השלב השלישי: תוכנות עיצוב מקצועיות - שליפת התותחים הכבדים

Adobe Illustrator – Creative Cloud

האופציה הזו מיועדת לאלה מכם שלא מסתפקים בעשיית חצי עבודה, לאלה מכם שאוהבים לעשות את הדברים עד הסוף, לאלה מכם שלא משחקים מיותרים ומוכנים להקריב עקומת למידה ארוכה מאוד לטובת עיצוב לוגו בכלי המתקדם והמתוחכם ביותר היום בעולם העיצוב הגרפי.

אילוסטרייטור, מבית אדובי, היא תוכנה וקטורית ליצירת חומרים גרפים ונחשבת התוכנה הפופלרית ביותר בקרב משרדי עיצוב, משרדי פרסום, חברות דיגיטל ועוד.

אין סוף לאפשרויות שאפשר להוציא מאילוסטרייטור, ואפשר לעצב בה כמעט כל דבר: מעיצוב לוגו ומיתוג עסקי, דרך פוסטרים, מוצרי פרינט (כרטיסי ביקור, פולדרים, פליירים, שלטים), מצגות ועד אתרי אינטרנט שלמים.

במידה ותרצו לקפוץ למים העמוקים של אילוסטרייטור, תצטרכו לספוג המון מידע מקצועי אודות הפיצ'רים והכלים של התוכנה על מנת שהעבודה שלכם תגיע לרמות הגבוהות. אך כשזה יקרה, תוכלו לעצב כמעט כל מה שיעלה בדעתכם, ברמה הכי גבוהה שיש.

יתרונות:

  • יצירת חומרים גרפים בכלי הטוב ביותר שיש לעיצוב גרפי לפרינט כיום.
  • אפשרויות ייצוא רבות לקבצי מקור, קבצים לדפוס, ייצוא בגדלים שונים ובמגוון רמות.
  • עקב נראות הממשק והדמיון בין תוכנות אדובי, אילוסטייטור מהווה הכנה מצויינת לתוכנות מקצועיות נוספות כגון: פוטושופ, אינדיזיין, לייטרום ופרימייר.
  • ניתן לעצב עם פונטים בעברית, בהנחה שיש לכם פונטים כאלה עם רישיון במחשב האישי שלכם.

חסרונות:

  • עקומת למידה ארוכה וקשה. דרושה השקעה מרובה, נחישות ובעיקר המון זמן בכדי ללמוד את התוכנה, אם כי קיימים ברשת אינספור מדריכים.
  • חבילת הענן של אדובי, שבמסגרתה כלולה התוכנה, היא בתשלום חודשי. ניתן לרכוש אך ורק את התוכנה בסכום נמוך יותר, אך עדיין היא עולה כסף.

לסיכום, סקרתי עבורכם 5 פלטפורמות שונות לעיצוב לוגו לבד, וממש בחינם. חילקתי את התוכנות בהתאם לרמות העיצוב והרמה שלהם, ואני מקווה שנתתי לכם מידע חיוני ודרייב על מנת שתוכלו לעצב לוגו לרעיון או לעסק הקיים שלכם.

קדימה, לעבודה!

אם הגעתם עד לכאן – כנראה שאנחנו צריכים לדבר. מלאו את הפרטים בטופס הבא, ובזמן הקרוב ניצור איתכם קשר עם הפרטים המלאים למוצר שבו התעניינתם.